Μία μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας και ζεστή κόκκινη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία λιγκουίνι
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό γαρίδες, καλά καθαρισμένες
- 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτες, λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Χυμός ενός λεμονιού
- 6 κουτ. της σούπας βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα λιγκουίνι σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνεις αρχικά το ελαιόλαδο. Καθαρίζεις τις γαρίδες και τις προσθέτεις με λίγο αλάτι.
- Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις και αφήνεις να τσιγαριστούν οι καθαρισμένες γαρίδες για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 ακόμα λεπτό.
- Προσθέτεις την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις για 4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνεις, αραιώνεις με το κρασί, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά.
- Ανοίγεις το καπάκι και περιχύνεις την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύεις και ψήνεις για 3 λεπτά.
- Ρίχνεις το μείγμα σου στην κατσαρόλα με τα λιγκουίνι, ρίχνεις λίγα φύλλα βασιλικού, ανακατεύεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ