Συνταγή για μπακαλιάρο ογκρατέν

1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας
50 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο μπακαλιάρος είναι θρεπτικός και σε συνδυασμό με τις πατάτες και τη μπεσαμέλ γίνεται super απολαυστικός. 

Συστατικά

  • 1 κ. παστός μπακαλιάρος καθαρισμένο καλά και κομμένος σε μικρά καρέ
  • 3 κιλά πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζεις τον μπακαλιάρο
  • Τον αφήνεις στο ψυγείο για  24  ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές
  • Αφαιρείς τα κόλλα και την πέτσα  και τον βράζεις για 5 περίπου λεπτά
  • Τηγανίζεις τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια τον μπακαλιάρο
  • Προσθέτεις  τις πατάτες και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα
  • Αφαιρείς το τηγάνι από την εστία και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το φύλλο δάφνης
  • Το αφαιρείς από την εστία
  • Σε ένα μπολ λιώνεις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το κορνφλάουρ ανακατεύοντας  καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  •  

    Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα

  • Ρίχνεις το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις τα 2/3 της σάλτσας στον μπακαλιάρο, ανακατεύεις προσεχτικά και τον μεταφέρεις σε ένα ταψί
  •  Ρίχνεις την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και αφήνεις να ψηθεί  για ακόμη 20 λεπτά

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164