Ναι, αγαπάμε τα μπιφτέκια. Από τα κλασικά μέχρι τα πιο ιδιαίτερα. Όπως, και τον σολομό. Σήμερα, λοιπόν, ενώνουμε τα δύο αγαπημένα μας σε ένα. Bon Appetit!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. σολομός, καθαρισμένος χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουτ. της σούπας soy sauce
- 1 κουτ. του σούπας πέστο βασιλικού
- 1 κουτ. του γλυκού ηλιέλαιο
- 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μίξερ ή πολυμήχανημα, προσθέτεις σταδιακά τον σολομό και χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να λιώσει.
- Σταδιακά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ηλιέλαιο) ένα – ένα και χτυπάς, μέχρι το μείγμα σου να ενοποιηθεί.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, φοράς τα γαντάκια σου και το ανακατεύεις, προκειμένου να ελέγξεις ότι είναι ενιαίο.
- Πλάθεις 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
- Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζεις τα μπιφτέκια που ετοίμασες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα αφήνεις σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί, τα μεταφέρεις σε ένα καθαρό και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ