Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη και τα θαλασσινά είναι σίγουρα η αγαπημένη σου τροφή. Σήμερα, σού σερβίρουμε – ή καλύτερα ετοιμάζουμε μαζί – μία χορταστική παέγια με όσα θαλασσινά αγαπάς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
- 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού σαφράν
- 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
- 2/3 του φλιτζανιού κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 18 μύδια καθαρισμένα
- 2 κουτ. της σούπας κόλιαντρο φρέσκο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζεις ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζεις τις γαρίδες με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρεις στο τηγάνι για 2 λεπτά.
- Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρεις για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτεις την ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό. Ανακατεύεις και ρίχνεις 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό. Προσθέτεις και τις γαρίδες.
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνεις το φαγητό σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Προσθέτεις τα μύδια και τα τηγανίζεις μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Πασπαλίζεις με το κόλιαντρο και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ