Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψεις! Ο σολομός παντρεύεται μία άκρως γευστική σάλτσα, συνοδεύεται από ζεστό ρύζι και δημιουργεί ένα κυρίως που θα απολαύσεις με όλη σου την καρδιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού σησαμέλαιο
- 1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού soy sauce
- 2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. της σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. του γλυκού ginger
- 1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 4 φιλέτα σολομού
- Ρύζι (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις το σησαμέλαιο, την soy sauce, τον χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το σουσάμι, τη μουστάρδα, το ginger και το σκόρδο. Σοτάρεις και ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατευθείς μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Παράλληλα, καθαρίζεις τα φιλέτα σολομού και κρατάς 1/2 φλιτζάνι από τη μαρινάδα σου στην άκρη.
- Ρίχνεις την υπόλοιπη μαρινάδα σε μία μεγάλη πλαστική τσάντα μαγειρικής ή μπολ και περνάς τα φιλέτα σολομού από εκεί, προκειμένου να μαριναριστούν πλήρως. Τα αφήνεις στο μπολ για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο και μεταφέρεις σε ένα ταψί τα φιλέτα σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.
- Όσο ο σολομός είναι στο φούρνο, ετοιμάζεις το ρύζι.
- Τοποθετείς το ρύζι, μερικά λαχανικά και το σολομό σε ένα μπολ, περιχύνεις την μαρινάδα που είχες κρατήσει στο φλιτζάνι και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ