Ένα μπέργκερ με γεύση θάλασσας σε κάθε εκατοστό. Ιδανικό για να ανακυκλώσεις τον μπακαλιάρο που θα περισσέψει από την σημερινή ημέρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- (για τα μπιφτέκια): 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 κρεμμύδια, κομμένα
- 2 μεγάλες πατάτες
- 8 φρυγανιές
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- (για το burger): 2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε λωρίδες
- 2 κουτ. της σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. της σούπας γιαούρτι 2%
- 2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 2 κουτ. του γλυκού νερό
- 4 ψωμάκια για burger, ολικής ή πολύσπορα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις τα μπιφτέκια σου. Σε ένα μίξερ, χτυπάς όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τον μπακαλιάρο και το λεμόνι. Μόλις γίνει σφιχτό, σταματάς να χτυπάς.
- Καθαρίζεις τον μπακαλιάρο και τον κόβεις σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτεις τα κομμάτια μπακαλιάρου στο μείγμα και ανακατεύεις, μέχρι να απλωθεί το ψάρι παντού.
- Πλάθεις μπιφτέκια και αλευρώνεις τον πάγκο.
- Τηγανίζεις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αναποδογυρίζοντας μέχρι να ροδίσουν (6-8 λεπτά)
- Τα στεγνώνεις σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Παράλληλα, κόβεις το αβοκάντο και την ντομάτα, αφού τα καθαρίσεις καλά.
- Συνδυάζεις τις 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το νερό σε ένα μπολ.
- Απλώνεις μια στρώση από το dressing στον πάτο από κάθε ψωμάκι, προσθέτεις από πάνω το μπιφτέκι, από πάνω το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο και τέλος βάζεις το τελευταίο ψωμάκι στο οποίο θα απλώσεις λίγο dressing.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ