Σήμερα, τρώμε θαλασσινά! Άλλωστε, νομίζω ότι μετά την κρεατοφαγία των προηγούμενων ημερών το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. ωμό σολομό
- 3 λεπτές φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
- Χυμός από 2-3 λάιμ
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 πρέζα ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
- 1 αβοκάντο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά τον σολομό σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τα ανακατεύεις καλά μαζί με τον σολομό.
- Καλύπτεις με μία μεμβράνη και μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, κόβεις το αβοκάντο σε κύβους και το ανακατεύεις με χυμό λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Βάζεις το τσέρκι σου στη μέση ενός πιάτου και φτιάχνεις πρώτα μία στρώση με το αβοκάντο. Το πιέζεις ελαφρά ώστε να φύγει ο περιττός αέρας. Από πάνω φτιάχνεις μία δεύτερη στρώση με τον σολομό. Απομακρύνεις προσεκτικά το τσέρκι και έτοιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ