Μία εκπληκτική συνταγή για να εντάξεις τα θαλασσινά στη διατροφή σου και να κάνεις την περίοδο της Νηστείας ακόμα πιο νόστιμη. Δοκίμασε να τις συνοδεύσεις με δροσερή σος γιαουρτιού και θα μας θυμηθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, κατεψυγμένες
- 100 γρ. corn flour
- 100 γρ. πολέντα
- 290 ml βουτυρόγαλα
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 4 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. της σούπας πάπρικα
- 4 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 4 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, αδειάζεις το βουτυρόγαλα και το ανακατεύεις, προκειμένου να γίνει πιο αραιό.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις την πολέντα, το cornflour και τη μουστάρδα. Ενώνεις.
- Σε ένα τρίτο μπολάκι, ανακατεύεις όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
- Θερμαίνεις ένα ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο. Περνάς τις καθαρισμένες γαρίδες πρώτα από το μπολ με το βουτυρόγαλα, στη συνέχεια από το δεύτερο μπολ και από εκεί στο τηγάνι. Τηγανίζεις για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή ένταση. Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες γαρίδες.
- Ρίχνεις τα μπαχαρικά σου και απολαμβάνεις με σος γιαουρτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ