Το χταποδάκι είναι λαχταριστό και τη Σαρακοστή θα το φτιάξεις με κοφτό μακαρονάκι που ταιριάζει τέλεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι(περίπου 1 κιλό) φρέσκο ή κατεψυγμένο πολύ καλά καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε μέτρια καρέ
- 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- κανέλα
- μπαχάρι
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το χταπόδι ολόκληρο και 2 φύλλα δάφνης και το αφήνεις να βράσεις για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσεις
- Αν στεγνώσει προσθέτεις λίγο νερό
- Κρατάς στην άκρη 1 φλιτζάνι ζωμό από το χταπόδι και το αφαιρείς από τη φωτιά
- Περιμένεις για λίγο και το κόβεις σε καρέ
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το σκόρδο και όταν μαλακώσει ρίχνεις το ζωμό από το χταπόδι και 2 ποτήρια νερό
- Μόλις πάρει μία βράση ρίχνεις το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει
- Διαλύεις τον πελτέ σε 1/2 φλιτζάνι νερό και το ρίχνεις στην κατσαρόλα
- Ρίχνεις το χταπόδι και όλα τα μπαχαρικά και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί
- Μόλις πιει το νερό και μείνει το ζουμί το αφαιρείς από την εστία και σερβίρεις.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ