Ετοιμάζεσαι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι. Θα το φτιάξεις πανεύκολα, γρήγορα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι (1½ κιλό περίπου)
- ½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ξίδι
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. κανέλλα τριμμένη
- 3-4 μπαχάρια
- πιπέρι
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, το ξίδι, ολόκληρο το χταπόδι και το αφήνεις να βράσει για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει
- Το αφαιρείς και το κόβεις σε μικρά κομμάτια κρατώντας λίγο από το ζωμό
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις το χταπόδι και σβήνεις με κρασί
- Το αφήνεις να βράσει μέχρι να εξατμιστεί
- Ρίχνεις την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό και τα αφήνεις να βράσουν για λίγα λεπτά πριν προσθέσεις τη δάφνη, την κανέλλα και το μπαχάρι
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήυνεις να βράσει για 20 λεπτά
- Προσθέτεις το μακαρονάλι και 1 ποτήρι από το ζωμό πιυ έχεις κρατήσεις
- Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτεις νερό αν χρειάζεται και ανακατεύεις κάθε φορά που χρειάζεται
- Μόλις μαλακώσει το μακαρονάκι και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ