Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ένα απολαυστικό ριζότο με κάθε είδους θαλασσινό και με λίγες θερμίδες είναι ό,τι πρέπει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ μύδια, χωρίς το κέλυφος
- 200 γρ. κυδώνια, χωρίς το κέλυφος
- 150 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 150 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 400 γρ. ρύζι αμπόριο
- 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεπλένεις και καθαρίζεις προσεκτικά τα μύδια και τα κυδώνια.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και τα θαλασσινά, προκειμένου να πάρουν μία βράση.
- Σβήνεις με το κρασί, ρίχνεις το ρύζι και σκεπάζεις με ένα καπάκι. Βράζεις για 5 λεπτά.
- Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίχνεις το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνεις και σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις για άλλα 5 λεπτά.
- Μοιράζεις σε πιάτα, αφού αλατοπιπερώσεις ξανά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ