Spicy και tropical tacos με ανανά και καυτερή πιπεριά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 καυτερές πιπερίτσες
- ½ kg φιλέτο από λαβράκι
- ½ φλ. χυμός πορτοκάλι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλ. + 3 κ. σούπας χυμός lime
- 1 κ. σούπας + 1½ κ. γλυκού αλάτι
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ανανάς σε κύβους
- 3 κ. σούπας κόλιανδρος
- ηλιέλαιο
- 16 τορτίγιες καλαμποκιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις πιπεριές μαζί με ενάμισι φλιτζάνι νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσε από τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και άσε να «σταθεί» για μισή ώρα.
- Βάλε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί.
- Ρίξε τις πιπεριές με λίγο από το νερό τους στο μπλέντερ, πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, τέσσερις σκελίδες σκόρδο, ¼ του φλιτζανιού χυμό lime και μία κουταλιά αλάτι και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Διατήρησε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και το υπόλοιπο ριξ’ το πάνω στα φιλέτα ψαριού, κάλυψέ τα με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κρεμμύδι με τον ανανά, τρεις κουταλιές κόλιανδρο και μία σκελίδα σκόρδο, τρεις κουταλιές χυμό lime και ενάμισι κουταλάκι αλάτι, κάλυψε και άφησε στο ψυγείο.
- Βάλε μια γκριλιέρα να ζεσταθεί με λάδι και ψήσε το ψάρι μέχρι να καραμελώσει, για τέσσερα λεπτά.
- Γύρισε το ψάρι και ψήσε για άλλα τρία λεπτά και μετάφερε σε μια επιφάνεια κοπής να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.
- Ψήσε τις τορτίγιες στην γκριλιέρα για μισό λεπτό την κάθε πλευρά και άπλωσε σε καθεμία ένα κομμάτι ψάρι, μία κουταλιά από το μείγμα πιπεριάς που είχες κρατήσει και τη σάλτσα ανανά.
- Πασπάλισε με κόλιανδρο και φρέσκο lime.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ