Μάζεψε την παρέα και μύησέ την στην σωστή διατροφή! Ετοίμασε ψαράκι, πολλά λαχανικά και σέρβιρέ το πάνω σε τραγανή τορτίγια! Ένα τάκος με καλοκαιρινή γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση των τάκος – Περίπου 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ή γλώσσας φρέσκο ή κατεψυγμένο κομμένο σε μπουκιές
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 12 μέτριες τορτίγιες
- Για τη σαλάτα – 1,5 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 1/2 καφτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
- ¼ φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμο πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα κομμάτα του ψαριού, το λάδι το σκόρδο και τα ξύσματα. Αλατοπιπέρωσε.
- Κόψε 6 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτου των 30 εκατοστών. Χώρισε το μείγμα του ψαριού σε 6 μερίδες που θα βάλεις στο κέντρο του κάθε αλουμινόχαρτού. Δίπλωσέ το διαγώνια ώστε να σχηματίσεις μικρά πακετάκια.
- Βάλε τα πακετάκια σε ταψί και μετά στο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
- Όσο ψήνεται το ψάρι, ανακάτεψε σε ένα μπολ το λάχανο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και τον κόλιανδρο. Σε ένα μικρότερο μπολάκι φτιάξε το dressing με το λάδι, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Ρίξτο πάνω στη σαλάτα και αλάτισε. Άσε τη σαλάτα στην άκρη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε σε μέτρια φωτιά τις τορτίγιες, περίπου 15 δευτερόλεπτα κάθε πλευρά να μαλακώσουν.
- Για να σερβίρεις βάλε σε κάθε πιάτο δύο τορτίγιας. Μοίρασε σε αυτές ένα πακετάκι ψάρι και λίγη σαλάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ