Μπαλίτσες από χταπόδι, με μια ιδιαίερη ζύμη και συνοδεία από πικάντικες και απαλές σος! Είναι η καλύτερη επιλογή για το ουζάκι σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 2/3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών (dashi soup! Θα το βρεις στα καταστήματα με γιαπωνέζικα προϊόντα)
- 2 αυγά
- 250 γρ. βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο τζίντζερ τουρσί (benishoga)
- Για το σερβίρισμα: Worcestershire sauce ή takoyaki sauce
- Μαγιονέζα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι, το ζωμό θαλασσινών και το αυγό σε ένα μπολ να πάρεις μια ζύμη. Θα πρέπει να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό
- Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο, και στη συνέχεια ρίξε τη γέμιση – χταποδάκι, κρεμμύδια, τζίντζερ – μέσα στην ζύμη
- Ρίξε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα γυρίζοντας πότε πότε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξουν
- Σέρβιρε μαζί με τις σος και την μαγιονέζα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ