Λαχταριστά fish sticks με ρύζι και μπρόκολο ατμού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλ. ρύζι jasmine
- 4 φλ. μπρόκολο
- ηλιέλαιο
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
- 1 φ. κρύα σόδα
- 700 gr μπακαλιάρος κομμένος σε 8 στικ
- 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο φλιτζάνια νερό με το ρύζι και αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για περίπου 17 λεπτά.
- Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τις φουντίτσες μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές, χωρίς να ανακατέψεις καθόλου.
- Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε το μπρόκολο να γίνει στον ατμό.
- Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να δημιουργήσεις κουρκούτι.
- Αλάτισε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου και πέρασέ τα ένα-ένα από το κουρκούτι.
- Ζέστανε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και ρίξε μέσα τα φιλέτα και τηγάνισέ τα για έξι με επτά λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να χρυσίσουν.
- Άφησέ τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
- Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ελαφρώς το ρύζι, ώστε να αφρατέψει και πρόσθεσε το σησαμέλαιο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μπόλικο αλάτι.
- Σέρβιρε το τηγανιτό ψάρι με το ρύζι και ράντισε με λίγες σταγόνες λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ