Τηγανητά φιλέτα ψαριού με ρύζι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά fish sticks με ρύζι και μπρόκολο ατμού

Συστατικά

  • 1 1/4 φλ. ρύζι jasmine
  • 4 φλ. μπρόκολο
  • ηλιέλαιο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 1 φ. κρύα σόδα
  • 700 gr μπακαλιάρος κομμένος σε 8 στικ
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο φλιτζάνια νερό με το ρύζι και αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για περίπου 17 λεπτά.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τις φουντίτσες μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές, χωρίς να ανακατέψεις καθόλου.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε το μπρόκολο να γίνει στον ατμό.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να δημιουργήσεις κουρκούτι.
  • Αλάτισε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου και πέρασέ τα ένα-ένα από το κουρκούτι.
  • Ζέστανε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και ρίξε μέσα τα φιλέτα και τηγάνισέ τα για έξι με επτά λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να χρυσίσουν.
  • Άφησέ τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ελαφρώς το ρύζι, ώστε να αφρατέψει και πρόσθεσε το σησαμέλαιο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μπόλικο αλάτι.
  • Σέρβιρε το τηγανιτό ψάρι με το ρύζι και ράντισε με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164