Τηγανητά φιλέτα ψαριού με ρύζι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά fish sticks με ρύζι και μπρόκολο ατμού

Συστατικά

  • 1 1/4 φλ. ρύζι jasmine
  • 4 φλ. μπρόκολο
  • ηλιέλαιο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 1 φ. κρύα σόδα
  • 700 gr μπακαλιάρος κομμένος σε 8 στικ
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 120 βαθμούς.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο φλιτζάνια νερό με το ρύζι και αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για περίπου 17 λεπτά.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τις φουντίτσες μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές, χωρίς να ανακατέψεις καθόλου.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε το μπρόκολο να γίνει στον ατμό.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι και τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να δημιουργήσεις κουρκούτι.
  • Αλάτισε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου και πέρασέ τα ένα-ένα από το κουρκούτι.
  • Ζέστανε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και ρίξε μέσα τα φιλέτα και τηγάνισέ τα για έξι με επτά λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να χρυσίσουν.
  • Άφησέ τα για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
  • Με ένα πιρούνι ανακάτεψε ελαφρώς το ρύζι, ώστε να αφρατέψει και πρόσθεσε το σησαμέλαιο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μπόλικο αλάτι.
  • Σέρβιρε το τηγανιτό ψάρι με το ρύζι και ράντισε με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164