Τηγανίτες καβουριού με πικάντικη σος

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Crabcakes με πικάντικη σάλτσα remoulade

Συστατικά

Για τις τηγανίτες:

  • 1/2 kg καβουρόψιχα
  • 2 κ. σούπας πράσινη πιπεριά
  • 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Για τη σος:

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. γλυκού εστραγκόν
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 3/4 κ. γλυκού κάπαρη
  • 3/4 κ. γλυκού ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την καβουρόψιχα ανάμεσα σε δύο μεγάλα απορροφητικά φύλλα χαρτί και πίεσέ την, ώστε να αποβάλει τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη καβουρόψιχα με την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα και ένα τέταρτο του φλιτζανιού από το τρίμμα ψωμιού και το υπόλοιπο βαλ’ το σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Μοίρασε το μείγμα του καβουριού σε οκτώ μερίδες και πλάσε τις τηγανίτες
  • Χτύπα το αυγό σε ένα πιάτο και πέρασε κάθε τηγανίτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι δύο κουταλιές λάδι και ψήσε τις τηγανίτες για τρίς λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Για την πικάντικη σος remoulade ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Σέρβιρε τις τηγανίτες με πράσινη σαλάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164