Φιλέτο πέρκας στο τηγάνι με σαλάτα από φρέσκα φασολάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
- 2 κ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
- 4 μεγάλα φιλέτα πέρκας
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 250 gr φασολάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. ντοματίνια
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τρεις κουταλιές βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ρίγανη και το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Πέρασε τα φιλέτα ψαριού από το αλεύρι, τινάζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό.
- Τηγάνισε τα φιλέτα για περίπου τέσσερα λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα δύο από την άλλη.
- Αφαίρεσε τα φιλέτα από το τηγάνι και πρόσθεσε τα φασολάκια και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε και τα ντοματίνια, αλάτισε τα λαχανικά και ρίξε το χυμό από το λεμόνι.
- Κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και άσε να μαλακώσουν τα φασολάκια για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε μέσα μία κουταλιά βούτυρο.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ