Τηγανιτή πέρκα με φασολάκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φιλέτο πέρκας στο τηγάνι με σαλάτα από φρέσκα φασολάκια

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σούπας φρέσκος μαϊντανός
  • 4 μεγάλα φιλέτα πέρκας
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 250 gr φασολάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλ. ντοματίνια
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τρεις κουταλιές βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη ρίγανη και το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Πέρασε τα φιλέτα ψαριού από το αλεύρι, τινάζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό.
  • Τηγάνισε τα φιλέτα για περίπου τέσσερα λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα δύο από την άλλη.
  • Αφαίρεσε τα φιλέτα από το τηγάνι και πρόσθεσε τα φασολάκια και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε και τα ντοματίνια, αλάτισε τα λαχανικά και ρίξε το χυμό από το λεμόνι.
  • Κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και άσε να μαλακώσουν τα φασολάκια για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε μέσα μία κουταλιά βούτυρο.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164