Ασιατικό πιάτο με γαρίδες και αυγό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 12 μικρές γαρίδες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλυκού τζίντζερ
- 3 φλ. βρασμένο ρύζι
- 2 αυγά
- ½ φλ. φασολάκια
- ½ φλ. αρακάς
- 3 κ. σούπας σος σόγιας
- 2 κ. σούπας λευκό ξύδι
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι μία κουταλιά λάδι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Καθάρισε τις γαρίδες, αλάτισέ τες καλά και τηγάνισέ τες μέχρι να γίνει το χρώμα τους λευκό.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, ρίξε άλλη μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα και μαγείρεψε για ένα λεπτάκι ακόμη.
- Ρίξε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι και μαγείρεψέ το για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σπρώξε το ρύζι προς τη μια πλευρά του τηγανιού και στο κενό σημείο ρίξε τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τα φασόλια, τον αρακά, τη σος σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και τις γαρίδες μέχρι να ζεσταθούν επαρκώς όλα τα υλικά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ