Τηγανιτό ρύζι με γαρίδες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ασιατικό πιάτο με γαρίδες και αυγό

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο 
  • 12 μικρές γαρίδες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 3 φλ. βρασμένο ρύζι
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. φασολάκια
  • ½ φλ. αρακάς
  • 3 κ. σούπας σος σόγιας
  • 2 κ. σούπας λευκό ξύδι
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι μία κουταλιά λάδι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Καθάρισε τις γαρίδες, αλάτισέ τες καλά και τηγάνισέ τες μέχρι να γίνει το χρώμα τους λευκό.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, ρίξε άλλη μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα και μαγείρεψε για ένα λεπτάκι ακόμη.
  • Ρίξε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι και μαγείρεψέ το για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σπρώξε το ρύζι προς τη μια πλευρά του τηγανιού και στο κενό σημείο ρίξε τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά. 
  • Πρόσθεσε τα φασόλια, τον αρακά, τη σος σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και τις γαρίδες μέχρι να ζεσταθούν επαρκώς όλα τα υλικά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164