Αρωματική πέρκα στο τηγάνι με μείγμα μυρωδικών και κριθαράκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα πέρκας
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας πάπρικα
- 1 κ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού σπόροι σέλερι
- 1 κ. σούπας αλάτι
- χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
- ρύζι ή κριθαράκι βραστό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την πάπρικα με την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, το καγιέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, τους σπόρους σέλερι και το αλάτι.
- Αφού πλύνεις τα φιλέτα πέρκας, στέγνωσέ τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Πασπάλισε τα φιλέτα με το μείγμα μπαχαρικών, πιέζοντας ελαφρώς την επιφάνεια του ψαριού.
- Έπειτα τίναξε ελαφρά τα φιλέτα, να φύγει το περιττό μείγμα μπαχαρικών και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και τα δύο φιλέτα.
- Ψήσε τη μία πλευρά για περίπου τρία λεπτά, γύρισέ τα, πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά λάδι και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψάρι από το τηγάνι και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δύο φιλέτα και δύο κουταλιές λάδι.
- Ράντισε τα ψημένα και σκουρόχρωμα φιλέτα πέρκας με φρέσκο λεμόνι και σέρβιρε με βραστό ρύζι ή κριθαράκι, λαχανικά ή και πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ