Λαχταριστά φιλέτα πέρκας με κρούστα παρμεζάνας και πάπρικας με συνοδεία σοταρισμένου σέσκουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα fish fillets:
- 4 φιλέτα πέρκας (~140 gr το καθένα)
- 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σούπας ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την παρμεζάνα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώσε τρεις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα φιλέτα να ψηθούν για τρία λεπτά.
- Με προσοχή γύρισε τα φιλέτα πλευρά και πασπάλισε την άψητη επιφάνεια με το μείγμα παρμεζάνας.
- Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου τρία λεπτά ακόμη.
- Μετάφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
- Ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά και ρίξε το χυμό λεμονιού μαζί με αλατοπίπερο.
- Ρίξε όλα τα υγρά εκτός από μια κουταλιά σε ένα μικρό μπολ.
- Στο τηγάνι με το λεμόνι που περίσσεψε, ρίξε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
- Πρόσθεσε και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε και το ξύδι με αλατοπίπερο στο τηγάνι και σβήσε τη φωτιά.
- Σέρβιρε τα φιλέτα ψαριού με τα σοταρισμένα σέσκουλα και τη σάλτσα βουτύρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ