Παναρισμένες γαρίδες στον φούρνο με πλούσια γλυκόξινη σάλτσα σόγιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις γαρίδες:
- 750 gr γαρίδες καθαρισμένες
- 2 αυγά
- 1/3 φλ. σόγια σος
- 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
- 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
Για την σάλτσα:
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1/3 φλ. μέλι
- 1/3 φλ. σόγια σος
- 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- χυμός από 1 lime
- 1 κ. γλυκού tabasco
- 2 κ. σούπας κρύο νερό
- 1 κ. σούπας corn flour
- ξύσμα lime
- κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά με την σόγια σος και το ξύδι ρυζιού.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες, ανακάτεψε, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Πέρασε τις γαρίδες από το τρίμμα ψωμιού και έπειτα τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το μέλι, την σόγια, το σκόρδο, το tabasco και τον χυμό lime μέχρι να βράσουν.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το κρύο νερό με το corn flour, μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίξε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, περίχυσέ τες με την σάλτσα, πασπάλισε με το ξύσμα lime και τον κόλιανδρο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ