Τραγανή επικάλυψη αμύγδαλου θα δώσει στο φιλέτο ψαριού άλλη γεύση και μοναδική υφή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 γραμ φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλο, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
- 1 κσ άπαχο γάλα
- 2 κσ φρυγανιά
- 2 κσ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- μισό κουταλάκι φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1 κσ ηλιέλαιο
- μαγειρικό σπρέυ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπάγωσε το ψάρι αν είναι κατεψυγμένο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Άλειψε ένα ταψάκι με μαγειρικό σπρέυ και άφησέ το στην άκρη.
- Πλύνε το ψάρι και στέγνωσέ το καλά σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτο σε μερίδες για 2 αν χρειάζεται.
- Βάλε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτύπα μαζί το αυγό και το γάλα. Σε ένα τρίτο βαθύ πιάτο βάλε τη φρυγανιά, το αμύγδαλο και το θυμάρι.
- Κάλυψε και τις δύο πλευρές του ψαριού με αλεύρι, μετά βούτα το στο αυγό και μετά στη φρυγανιά να καλυφθεί καλά.
- Βάλε το ψάρι στο ταψάκι και ρίξε το ηλιέλαιο. Ψήσε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα (περίπου 4 με 6 λεπτά).
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ