Πουρές κουνουπιδιού με γαρίδες και ζεματιστό kale σε σάλτσα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
- 1 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φλ. kale χωρίς κοτσάνι
- 750 gr καθαρισμένες γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμός από μισό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε στο μπλέντερ το κουνουπίδι μέχρι να γίνει τρίμμα και μετάφερέ το σε μια κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, μία κουταλιά λάδι, μισό κουταλάκι αλάτι και μπόλικο πιπέρι και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σκέπασε με το καπάκι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το kale με αλατοπίπερο και σοτάρισέ τα για τράι λεπτά.
- Μετάφερε τη λαχανίδα σε ένα μπολ και σκούπισε καλά το τηγάνι.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις γαρίδες και ζέστανε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά νερό και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε το κουνουπίδι σε τέσσερα μπολ και σέρβιρε με το kale και τις γαρίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ