Λαχταριστά burgers με μπιφτέκι σολομού και σαλάτα βαλεριάνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr φιλέτο σολομού
- 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Τριμμένο τζίντζερ (1 κομμάτι περίπου 3 cm)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ. σούπας + ⅔ φλ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 4 κ. γλυκού ξύδι
- 3 κρεμμύδια σε φλοίδες κομμένες με τον αποφλοιωτή
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
- ½ φλ. αλεύρι
- 2 φλ. κόλιανδρος
- ¾ φλ. βαλεριάνα
- 2 κ. γλυκού σουσάμι ψημένο
- 4 ψωμάκια για burger
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το σολομό σε κομμάτια 5 cm και ρίξε το ¼ της ποσότητας στο μπλέντερ.
- Χτύπησε το ψάρι μέχρι να γίνει μια πάστα λεία και απαλή και έπειτα πρόσθεσε και τα υπόλοιπα κομμάτια, χτυπώντας τα χωρίς όμως να λιώσουν τελείως.
- Μετάφερε τον κιμά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το τζίντζερ, το σκόρδο, δύο κουταλιές μαγιονέζα και ένα κουταλάκι αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
- Πλάσε με τα χέρια σου το μείγμα σε τέσσερα μπιφτεκάκια και μετάφερέ τα σε ένα ταψί, κάλυψέ τα με μεμβράνη και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σησαμέλαιο με ένα κουταλάκι ξύδι, την υπόλοιπη μαγιονέζα και μια πρέζα αλάτι.
- Ανακάτεψε το αγγούρι με μια πρέζα αλάτι, σούρωσε τα περιττά υγρά και πρόσθεσέ το τη ζάχαρα και δύο κουταλάκια ξύδι.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
- Βγάλε τα μπιφτεκάκια από το ψυγείο, πέρασέ τα από το αλεύρι και ψήσε στο τηγάνι για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τη βαλεριάνα και το σουσάμι με το υπόλοιπο ξύδι και αλάτι και στήσε τα burger, απλώνοντας το μείγμα μαγιονέζας, το μπιφτέκι, το μείγμα με το αγγούρι και τη σαλάτα βαλεριάνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ