Φλοίδες ψητού κολοκυθιού με φιλέτο γλώσσας αρωματισμένο με πασατέμπο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. λάδι + έξτρα για το ψήσιμο
- 1 λάιμ
- 750 gr φιλέτο γλώσσας (4 φιλέτα)
- αλάτι, πιπέρι
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- ¼ φλ. ψημένος πασατέμπος (αποφλοιωμένος)
- ½ φλ. κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, λάδωσε μια σχάρα και άφησέ τη στο φούρνο να ζεσταθεί (με ένα ταψί στη βάση του φούρνου για τα υγρά).
- Τρίψε τη φλούδα του λάιμ και πασπάλισέ τη πάνω από τα φιλέτα γλώσσας, ράντισέ τα με λάδι και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Ράντισε και τα κολοκυθάκια με λάδι και αλατοπίπερο.
- Βγάλε τη σχάρα από το φούρνο με προσοχή, τοποθέτησε το ψάρι και ψήσε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τα φιλέτα από τη σχάρα, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και ψήσε για πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το 1/4 φλιτζανιού λάδι με τον πασατέμπο, δύο κουταλιές χυμό λάιμ, αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
- Μοίρασε τα κολοκυθάκια σε τέσσερα πιάτα, τοποθέτησε από πάνω τα φιλέτα, ράντισε με το μείγμα από πασατέμπο και πασπάλισε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ