Μια κλασική συνταγή για όσους δεν είναι φίλοι με τη σκορδαλιά! Μπορεί να θέλεις να τιμήσεις τη μέρα με μπακαλιάρο, αλλά να αδυνατείς να δοκιμάσεις σκορδαλιά. Η συνταγή για μπακαλιάρο πλακί είναι η ιδανική επιλογή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό βακαλάος
- 1 κιλό πατάτες
- 4-5 κρεμμύδια μεγάλα
- 15-20 σκελίδες σκόρδο
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Κόκκινο πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τον βακαλάο σε κομμάτια. Φρόντισε τα πιο λεπτά να είναι μεγαλύτερα, ενώ τα παχύτερα πιο μικρά για να ξαλμυριστούν στον ίδιο χρόνο
- Βάλε στο νερό από την περασμένη μέρα και φρόντισε να αλλάξεις το νερό δύο με τρεις φορές
- Άπλωσε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Κόψε και τις πατάτες σε φετούλες και άπλωσε πάνω από το ψάρι
- Κάνε το ίδιο με τα κρεμμύδια, το σκορδάκι και τέλος βάλε εδώ κι εκεί τα φυλλαράκια δάφνης
- Πασπάλισε με το κόκκινο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και άπλωσε το μαϊντανό. Πάνω από όλα τα υλικά σου ρίξε την τριμμένη ντομάτα
- Τέλος περίχυσε με μπόλικο λάδι και ζεστό νερό. Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 1ώρα να ψηθεί το ψάρει και να μαλακώσουν τα λαχανικά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ