Βακαλάος πλακί

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια κλασική συνταγή για όσους δεν είναι φίλοι με τη σκορδαλιά! Μπορεί να θέλεις να τιμήσεις τη μέρα με μπακαλιάρο, αλλά να αδυνατείς να δοκιμάσεις σκορδαλιά. Η συνταγή για μπακαλιάρο πλακί είναι η ιδανική επιλογή!

Συστατικά

  • 1 κιλό βακαλάος
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 κρεμμύδια μεγάλα
  • 15-20 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Κόκκινο πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τον βακαλάο σε κομμάτια. Φρόντισε τα πιο λεπτά να είναι μεγαλύτερα, ενώ τα παχύτερα πιο μικρά για να ξαλμυριστούν στον ίδιο χρόνο
  • Βάλε στο νερό από την περασμένη μέρα και φρόντισε να αλλάξεις το νερό δύο με τρεις φορές
  • Άπλωσε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Κόψε και τις πατάτες σε φετούλες και άπλωσε πάνω από το ψάρι
  • Κάνε το ίδιο με τα κρεμμύδια, το σκορδάκι και τέλος βάλε εδώ κι εκεί τα φυλλαράκια δάφνης
  • Πασπάλισε με το κόκκινο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και άπλωσε το μαϊντανό. Πάνω από όλα τα υλικά σου ρίξε την τριμμένη ντομάτα
  • Τέλος περίχυσε με μπόλικο λάδι και ζεστό νερό. Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 1ώρα  να ψηθεί το ψάρει και να μαλακώσουν τα λαχανικά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164