Βουτυράτος μπακαλιάρος με ψητά σπαράγγια και κρεμμυδάκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστός μπακαλιάρος φούρνου με σπαράγγια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπερία

Συστατικά

  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 7 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ¾ φλ. ελιές
  • ¼ φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βρασμένες baby πατάτες
  • φέτες λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόψε το 1/4 των σπαραγγιών σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το βούτυρο με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την πιπερίτσα για ένα λεπτό.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το ψάρι στις δύο πλευρές και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί.
  • Βάλε γύρω-γύρω από το ψάρι τα κρεμμυδάκια και τα ολόκληρα σπαράγγια και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Ρίξε το μείγμα βουτύρου και πιπεριάς πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ετοιμαστεί το ψάρι.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και πασπάλισε με τις ελιές, το σχοινόπρασο, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και σέρβιρε με τις πατατούλες και τις φέτες λεμονιού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164