Βουτυράτος μπακαλιάρος με ψητά σπαράγγια και κρεμμυδάκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστός μπακαλιάρος φούρνου με σπαράγγια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπερία

Συστατικά

  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 7 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ¾ φλ. ελιές
  • ¼ φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βρασμένες baby πατάτες
  • φέτες λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόψε το 1/4 των σπαραγγιών σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το βούτυρο με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την πιπερίτσα για ένα λεπτό.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το ψάρι στις δύο πλευρές και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί.
  • Βάλε γύρω-γύρω από το ψάρι τα κρεμμυδάκια και τα ολόκληρα σπαράγγια και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Ρίξε το μείγμα βουτύρου και πιπεριάς πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ετοιμαστεί το ψάρι.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και πασπάλισε με τις ελιές, το σχοινόπρασο, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και σέρβιρε με τις πατατούλες και τις φέτες λεμονιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164