Λαχταριστός μπακαλιάρος φούρνου με σπαράγγια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπερία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ματσάκια σπαράγγια
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 7 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 kg φιλέτο μπακαλιάρου
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
- ¾ φλ. ελιές
- ¼ φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- βρασμένες baby πατάτες
- φέτες λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόψε το 1/4 των σπαραγγιών σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το βούτυρο με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την πιπερίτσα για ένα λεπτό.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το ψάρι στις δύο πλευρές και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί.
- Βάλε γύρω-γύρω από το ψάρι τα κρεμμυδάκια και τα ολόκληρα σπαράγγια και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Ρίξε το μείγμα βουτύρου και πιπεριάς πάνω από το ψάρι και τα λαχανικά και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ετοιμαστεί το ψάρι.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο και πασπάλισε με τις ελιές, το σχοινόπρασο, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και σέρβιρε με τις πατατούλες και τις φέτες λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ