Λαχταριστό χταποδάκι στιφάδο στην κατσαρόλα με κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 φλ. νερό
- 1 φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 χταπόδια
- 1 1/2 kg κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο
- 5 ντομάτες
- 1/2 φλ. ξύδι
- 3 κ. σούπας μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό μαζί με μισό φλιτζάνι λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός βάλε τα χταπόδια να βράσουν για μισή ώρα, χωρίς ν ασκεπάσεις το σκεύος.
- Μόλις κρυώσει το χταπόδι πέρασέ το από κτρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό δέρμα του και έπειτα κοψ’ το σε κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σόταρε τα κρεμμυδάκια.
- Πρόσθεσε και το χταπόδι και μόλις τα ανακατέψεις για λίγο μαζί, ρίξε και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε το κρασί, τα μυρωδικά, μπόλικο αλατοπίπερο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
- Σέρβιρε με έξτρα ελαιόλαδο και πασπάλισε με τον μαίντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ