Αφροδισιακή γεύση με λαχταριστά σπαράγγια και λεμόνι. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μόλις 190 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ όστρακα καθαρισμένα (γυαλιστερές ή άλλα)
- 2 λεμόνια
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 500 γρ σπαράγγια
- 1 μέτρι κρεμμύδι
- Αλάτι, Πιπέρι
- Φρέσκο τριμμένο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τα όστρακα και στέγνωσε τα καλά
- Με κοφτερό μαχαίρι κράτα τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες αφαιρώντας όσο γίνεται από το λευκό μέρος
- Ζέστανε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά
- Ανακάτεψε τη φλούδα πορτοκαλιού, τον βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι
- Μόλις ζεσταθεί, αφαίρεσε την φλούδα και τον βασιλικό
- Ψήσε τα όστρακα για 3-5 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές. Στίψε μέσα χυμό λεμονιού
- Βάλε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και σέρβιρε με τα όστρακα από πάνω και φρέσκο βασιλικο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ