Θαλασσινά με σπαράγγια

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αφροδισιακή γεύση με λαχταριστά σπαράγγια και λεμόνι. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μόλις 190 θερμίδες.

Συστατικά

  • 350 γρ όστρακα καθαρισμένα (γυαλιστερές ή άλλα)
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 500 γρ σπαράγγια
  • 1 μέτρι κρεμμύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Φρέσκο τριμμένο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε τα όστρακα και στέγνωσε τα καλά
  • Με κοφτερό μαχαίρι κράτα τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες αφαιρώντας όσο γίνεται από το λευκό μέρος
  • Ζέστανε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά
  • Ανακάτεψε τη φλούδα πορτοκαλιού, τον βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι
  • Μόλις ζεσταθεί, αφαίρεσε την φλούδα και τον βασιλικό
  • Ψήσε τα όστρακα για 3-5 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές. Στίψε μέσα χυμό λεμονιού
  • Βάλε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και σέρβιρε με τα όστρακα από πάνω και φρέσκο βασιλικο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164