Είναι μια νησιώτικη λιχουδιά που θα συναντήσεις κυρίως στη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και τη Μύκονο με κάποιες παραλλαγές….
Φτιάχνεται από το μέρος που δίνει το χοιρινό φιλέτο και ψήνεται σε διάφορα μπαχαρικά. Στη Μύκονο, αφήνουν τα φιλέτα στο αλάτι για 24 ώρες με μπόλικο μπαχάρι, πιπέρι, ρίγανη και θρούμπι. Στη συνέχεια το κρέας μπαίνει στο παχυ έντερο και κρεμιέται στον αέρα να στεγνώσει για 10 με 15 ημέρες. Σερβίρεται σαν εκλεκτός μεζές ή χρησιμοποιείται για διάφορα φαγητά όπως η φουρτάλια Άνδρου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ