Όταν ακούς την λέξη αυτή, το μυαλό σου πηγαίνει στο ριζότο!
Είναι μακρύκοκο ρύζι με έξτρα “δόση” άμυλου που θα δώσει την κρεμώδη γεύση και την υπέροχη γεμάτη υφή στο ριζότο. Στην πραγματικότητα είναι το μόνο ρύζι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τέτοιες συνταγές. Πώς όμως είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος; Κάθε συνταγή έχει και τα δικά της μυστικά, όταν όμως πρόκειται για τέτοιου τύπου ρύζι υπάρχουν 3-4 βήματα που είναι κλασικά και χαρακτηριστικά:
1. Σοτάρεις όλα τα υλικά του ριζότο και το ίδιο το ρύζι χωρίς να βάλεις καθόλου νερό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2. Για κάθε ένα φλιτζάνι ρύζι υπολόγισε κάτι περισσότερο από 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό
3. Πρόσθεσε το υγρό σου σταδιακά, ώστε να αφήνεις το περιθώριο στο ρύζι να το απορροφήσει, πριν συμπληρώσεις το υπόλοιπο νερό
4. Το ριζότο θέλει υπομονή και συνεχές ανακάτεμα για τουλάχιστον 20 λεπτά (ανάλογα και με τη συνταγή και την ποσότητα) μέχρι να είναι έτοιμο
5. Μην ξεχάσεις ποτέ… το ριζότο δεν μπαίνει σε σουρωτήρι. Το άμυλο που αφήνει στο φαγητό είναι τόσο νόστιμο για να χαθεί στον νεροχύτη!! (για την ακρίβεια καλό είναι να μην βάλεις ποτέ το ρύζι στο σουρωτήρι, ακόμη και αν το ετοιμάζεις ως συνοδευτικό)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ