H διαδικασία συνταιριάσματος του κρασιού με το φαγητό είναι μια ολόκληρη διαδικασία! Δύσκολη και συχνά αχαρτογράφητη! Ζητήσαμε λοιπόν τη συμβουλή της οινολόγου Αγγελικής Μπίμπα. “To κοτόπουλο και η γαλοπούλα έχουν ελαφριά γεύση και ταιριάζουν άψογα με λευκό κρασί μεσαίου σώματος, με χαμηλές πτητικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικός και ο τρόπος μαγειρέματος. Ένα κοκκινιστό, ίσως θα ταίριαζε πιο αρμονικά με κόκκινο-ροζέ ελαφρύ κρασί!” εξηγεί η Αγγελική.
Εκείνο που έχει σημασία να γνωρίζεις είναι πως με ένα ελαφρύ σε γεύση φαγητό δύσκολα θα σερβίρεις κόκκινο κρασί, που έχει την τάση να σκεπάζει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις. Πολλοί ειδικοί της γεύσης θα σου πουν πως ο πρώτος τρόπος να κάνεις τη σωστή επιλογή είναι το χρώμα, όπου κόκκινα κρέατα και κόκκινες σάλτσες συνήθως ζητούν κόκκινο κρασί και πάει λέγοντας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πρόταση της οινολόγου για το κοτόπουλο:
Sauvignon blanc, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Κάρυανη Καβάλας
Ασύρτικο, Ευάμπελος Γη, Οίνοι Δομοκού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ