Δεν είναι απλή υπόθεση το φασόλι…
Το λέω γιατί κάθε φορά που ετοιμάζω την παραδοσιακή φασολάδα, θυμάμαι τη μητέρα μου. Και φυσικά η σύγκριση με τη δική της φασολάδα είναι πάντα επίπονη. Τα “βραστερά” φασόλια είναι κάτι που ακούω από μικρό παιδί. Τι είναι αυτό όμως που θα σου εξασφαλίσει φασόλια που βράζουν εύκολα και γρήγορα;
Πρώτον και κύριον σύμφωνα με την μητέρα μου – που σημειωτέον είναι δεινή μαγείρισα – πρέπει να κάνεις καλή έρευνα αγοράς. Να βρεις φασόλια που να μην είναι πολυκαιρισμένα. Αυτό βέβαια θέλει πειραματισμό ή μια καλή συμβουλή από κάποιον που έχει ήδη βρει το καλό… φασόλι. Ξερά φασόλια που έχουν μείνει καιρό στο τσουβάλι ή το σακουλάκι γίνονται σκληρά σαν πέτρα και δεν βράζουν με τίποτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα άλλο μυστικό είναι φυσικά να μην αλατίσεις. Ποτέ δεν αλατίζουμε γενικότερα τα όσπρια από την αρχή… Φακές, ρεβίθια και φασόλια σφίγγουν και δεν βράζουν αν ρίξεις το αλάτι αμέσως στο νερό. Ετοίμασε τη συνταγή, βεβαιώσου ότι τα όσπρια έχουν βράσει – πολλοί συνηθίζουν να αλλάζουν και το πρώτο νερό – και μετά αλάτισε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ