Τηγανίτες με σπανάκι και γιαούρτι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είσαι από τα κορίτσια που δεν μπορούν να έχουν πολλά γλυκά στο πρωινό σου; Εκεί που οι άλλες τρελαίνονται για τηγανίτες με σοκολάτα ή μέλι εσύ προτιμάς κάτι πιο… αλμυρό; Αυτές οι τηγανίτες θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Με σπανάκι και τριμμένη, απολαυστική φέτα.

Συστατικά

  • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
  • 100 γρ, τριμμένη φέτα
  • Λίγη μαργαρίνη για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ βάλε το σπανάκι, το γιαούρτι και το γάλα και λιώσε να γίνουν ένα σώμα. Πρόσθεσε το αυγό, το λάδι και αλάτι και χτύπησε πάλι.
  • Βάλε καλαμποκάλευρο και αλεύρι σε ένα μπολ, μαζί με το baking powder και τη μαγειρική σόδα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα υγρά σου υλικά στο μπόλ και ανακάτεψε να πάρεις έναν ομοιόμορφο χυλό.
  • Ρίξε 1/2 κ.γ. μαργαρίνη σε τηγάνι που καίει καλά και πρόσθεσε μια καλή δόση από το χυλό. Αν έχεις κουτάλα για σούπα χρησιμοποίησε αυτή. Γύρισε το μείγμα να πάει παντού και άφησε να ψηθεί καλά από την μια πλευρά για 2′ με 3′ λεπτά. Γύρισε την τηγανίτα και άφησε 1-2 λεπτά ακόμη. Πασπάλισε με 2 κ.σ. τριμμένη φέτα και βγάλε από τη φωτιά. Επανάλαβε το ίδιο ώσπου να τελειώσεις όλο το χυλό.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164