Λαχταριστά hash browns με λιωμένο τυρί και θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
- 170 gr cheddar τριμμένο
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και άφησέ τες για μία ώρα.
- Σούρωσε καλά τις πατάτες και πίεσέ τες στο σουρωτήρι, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Ανακάτεψε τις πατάτες με το τριμμένο cheddar, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Με ένα δοσομετρητή μέτρησε μισό φλιτζάνι για κάθε τηγανίτα και βάλε στο τηγάνι τέσσερις τηγανίτες τη φορά.
- Με μια σπάτουλα πίεσε κάθε τηγανίτα, ώστε να γίνει flat και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τις τηγανίτες από το τηγάνι, άφησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες
- Επανάλαβε τη διαδικασία στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα και το βούτυρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ