Τηγανίτες με τσένταρ και καλαμπόκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φτιάξε υπέροχες τηγανίτες με καλαμπόκι και τυρί και θα εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά!

Συστατικά

  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. καλαμπόκι
  • μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια)
  • μισό φλιτζ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.σούπας τσίλι
  • μισό φλιτζ. λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανάμιξε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι).
  • Βάλε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Για κάθε τηγανίτα βάλε στο τηγάνι μια μεγάλη και γεμάτη κουταλιά της σούπας.
  • Πίεσε ελαφρά με το κουτάλι να πλατύνει.
  • Γύρισέ την από την άλλη σε περίπου ένα λεπτό ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία για όλο το μίγμα.

Tip

Σέρβιρέ τες ζεστές με γιαούρτι ή ξινή κρέμα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164