Φοβάσαι ότι οι μελιτζάνες σου θα έχουν ελαφρώς πικρή επίγευση;
Αν έχεις την αίσθηση πως οι συνταγές με μελιτζάνες, όπως το ιμάμ ή ο μουσακάς αφήνουν μια πικράδα στον ουρανίσκο, υπάρχει ένα απλό και μικρό μυστικό για να τις ξεπικρίσεις πριν το μαγείρεμα. Κόψε τις μελιτζάνες και άφησε τες για μισή ώρα σε φρέσκο γάλα ή σε αλατισμένο νερό. Καλό είναι επίσης να αλλαξεις 2-3 φορές το νερό ή το γάλα για να αφήσουν τα κομμάτια της μελιτζάνας, όλη την πικράδα μέσα στο υγρό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Extra tip: Βάλε τις φέτες μελιτζάνας σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι. Άφησε τες να βγάλουν τα υγρά τους και στύψε καλά! Έτσι θα αποφύγεις ατυχήματα στο τηγάνισμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ