Το απόλυτο μυστικό για θεϊκή μακαρονάδα μέσα σε 10 λεπτά – Shh, το μοιράζομαι μόνο μαζί σου!

Είτε βγαίνοντας είτε μπαίνοντας στο σπίτι, υπάρχει μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω πάντα. Μια κίνηση τόσο απλή, αλλά σημαντική, που μπορεί να μεταμορφώσει την ημέρα. Μια κίνηση-ικανή να πυροδοτήσει το χαμόγελό μου. Μια κίνηση που ξυπνά όλες τις αισθήσεις μου. Μια κίνηση που φέρνει εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα στο μυαλό μου.

Ένα χάιδεμα στον φουντωτό, καταπράσινο βασιλικό που έχουμε δίπλα στο κατώφλι του σπιτιού -αυτή είναι η κίνηση. Κάθε φορά που μπαίνω. Κάθε φορά που βγαίνω. Ένα γρήγορο παιχνίδισμα με τα καταπράσινα φύλλα του και έπειτα δύο-τρεις βαθιές εισπνοές. Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από εκείνη του βασιλικού; Γεμάτη ένταση, φρεσκάδα. Σε κάνει πάντα να ονειρεύεσαι το ίδιο πράγμα: «Να είχαμε τώρα μια λαχταριστή μακαρονάδα με πέστο…». 

Και έπειτα, αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών όπως εγώ, τρέχεις στο ντουλάπι της κουζίνας, εκείνο το συγκεκριμένο που φυλάς τα Barilla ζυμαρικά, όλων των ειδών: τα spaghetti No5, τα linguine, τις penne rigate, τα rigatoni. Ζυμαρικά, τσεκ! Έχουμε. Τι άλλο χρειαζόμαστε; Τον πρωταγωνιστή αυτού του πιάτου. Το Pesto alla Genovese Barilla! Φτιαγμένο από ιταλικό βασιλικό Genovese και Parmigiano Reggiano ΠΟΠ, αυτό το προϊόν είναι το απόλυτο μυστικό μου για άψογα μακαρονάδα με πέστο, που κάνει όλους μου τους φίλους να επιστρέφουν ξανά και ξανά εδώ, στο σπίτι μας, για μια βραδιά με μαγειρική, κρασί και σουσού, για μια Κυριακή μεσημέρι στον κήπο –αν ο καιρός το επιτρέπει– με γέλιο, φαγητό και επιτραπέζια. Μόλις αποκάλυψα το μυστικό μου ή είναι η ιδέα μου;

Συνεχίζω με τις αποκαλύψεις. Άλλωστε, η ντελικάτη γεύση του Pesto alla Genovese Barilla με έχει βάλει πολλές φορές στο τρυπάκι να διαβάσω περισσότερα για την παρασκευή του. Έψαξα και έμαθα, που λένε. Για να δημιουργηθεί αυτή η απολαυστικά βελούδινη, κρεμώδης σάλτσα, ανακατεύονται όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιαχτεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται πάντα σε ψυχρό περιβάλλον. Ξέρεις γιατί; Για να μην αλλοιωθεί πολύ το αρχικό χρώμα των συστατικών. Για αυτό και το συγκεκριμένο πέστο μοιάζει να έχει φτιαχτεί εκείνη τη στιγμή. Έτσι, καταφέρνω να τους «κοροϊδεύω» πάντα όλους.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barilla Greece (@barillagr)

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το Parmigiano Reggiano ΠΟΠ δεν είναι ήδη τριμμένο όταν φτάνει στο εργοστάσιο Rubbiano, όπου παρασκευάζεται το Pesto alla Genovese Barilla. Τρίβεται εκείνη την ώρα και έτσι χαρίζει ακόμα περισσότερο άρωμα αλλά και ένταση στην σάλτσα. Λάδι, κάσιους και σκόρδο, οι τελικές πινελιές. Και όλα αυτά γίνονται στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Έπειτα από μια γρήγορη θερμική επεξεργασία, το Pesto alla Genovese μπαίνει στο βαζάκι του -η εμφάνιση του οποίου αυτό το φθινόπωρο έκανε upgrade- μέσα σε 3 ώρες. Μπορεί και λιγότερο. Γιατί; Για να αποφευχθεί η υπερβολική επεξεργασία των υλικών. Η ποιότητα είναι πάντα προτεραιότητα! Κι αυτό δεν το αναφέρω καθόλου τυχαία αφού, για χάρη της ποιότητας, από το 2020 ο βασιλικός του Pesto Barilla προέρχεται από αειφόρες καλλιέργειες!

Κλείνει η ενημερωτική παρένθεση και επιστρέφουμε πάλι σε εκείνο το ντουλάπι. Ενώ τα σπαγγέτι είναι ήδη μέσα στην κατσαρόλα και βράζουν, σε καλά αλατισμένο νερό που κοχλάζει, έχω μερικά λεπτά -ελάχιστα, γιατί το σπαγγέτι πρέπει να είναι al dente- για να καταλήξω στο ποια εκδοχή του Pesto Barilla θα επιλέξω: Pesto Barilla Vegan, Pesto alla Genovese –το κλασσικό– ή Pesto Barilla με Peperoncino, για εκείνους που αγαπούν τις πιο spicy γεύσεις; Δύσκολη η επιλογή!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barilla (@barilla)

Όμως, όποια κατεύθυνση και αν πάρω, ξέρω πως θα φάω κάτι εξαιρετικά απολαυστικό και μάλιστα μέσα στα επόμενα 10 λεπτά. Μαξ! Επομένως, μιας και μου είναι δύσκολο να παίρνω αποφάσεις, θα επιλέξουν οι φίλοι μου για εμένα, που από στιγμή σε στιγμή θα χτυπήσουν το κουδούνι. Δύο-τρεις γεμάτες κουταλιές από το βαζάκι κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα αχνιστά ζυμαρικά. Δυο-τρεις καλές στροφές να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε. Λίγη τριμμένη παρμεζάνα, ένα ποτήρι δροσερό, λευκό κρασί και έτοιμοι! Το απόλυτο γεύμα σε χρόνο ρεκόρ. Ας είναι καλά το Pesto alla Genovese Barilla! Και ο βασιλικός στην είσοδο του σπιτιού μου, που μου έβαλε την ιδέα στο μυαλό.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164