Όλα είναι έτοιμα για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν! Όλα; Εσύ βρήκες τι θα μαγειρέψεις; Είσαι fan της γαλοπούλας ή του χοιρινού; Ποια θα είναι τα εντυπωσιακά συνοδευτικά στο τραπέζι; Τι σαλάτες να ετοιμάσεις; Κάνουμε πλάνο για το πιο γιορτινό τραπέζι. Διάλεξε από τα ορεκτικά, αποφάσισε πώς θέλεις να φτιάξεις τη γαλοπούλα ή το χοιρινό και ετοίμασε υπέροχα γλυκά. Plus – Μια εξαιρετική ιδέα για christmas cocktail εμπευσμένη από τον Καλικάντζαρο των Χριστουγέννων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάνε κλικ επάνω στις κάρτες με τις συνταγές και δες αναλυτικά περί τίνος πρόκεται, αλλά και αναλυτικές οδηγίες για αν τις ετοιμάσεις.
Δεν λέω καλές οι πατάτες φούρνου, τα ντιπ τζατζίκι και τυροκαυτερής, αλλά αν θέλεις να παραμιλούν όλοι πρέπει να δώσεις christmas touch και στα ορεκτικά σου. Γλυκοπατάτες στο φούρνο με λιωμένα marshmallows. Μην σε παραξενεύει ο συνδυασμός… είναι εκπληκτικός. Μια έξυπνη ιδέα είναι και οι μίνι μπουκίτσες με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Είναι και πανάλφρες με μόλις 40 θερμίδες το κομμάτι…
Σαλάτες τώρα θέλουμε μπόλικες! Ανάλογα βέβαια με τα άτομα που υπολογίζεις να βρίσκονται στο τραπέζι. Πάρε μια ιδέα για την αγαπημένη σου στο section με τις σαλάτες [κάνε κλικ εδώ] Εμείς επιλέξαμε δύο, ξεχωριστές και διαφορετικές. Μια σαλάτα με αυγό, ζαμπόν, μαγιονέζα, λάχανο και μαρούλι για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων. Και μία σαλάτα με ρόδι για γούρι, άρωμα και γεύση, πορτοκάλι και ρόκα!
Η Σεφ Ντίνα Νικολάου μας δίνει όλες τις επιλογές για νόστιμη και τρυφερή γαλοπούλα. Θέλεις την κλασική γεμιστή ή μήπως σε “ψήνει” περισσότερο ρολάκι με λιωμένο τυρί και αλλαντικά;
Αν πάλι διαλέξεις για κυρίως χοιρινό, τότε σου έχουμε ένα πιάτο που θυμίζει ευρωπαϊκή κουζίνα από τη μία και την πιο παραδοσιακή ελληνική συνταγή για τα Χριστούγεννα από την άλλη. Χοιρινό με πορτοκάλι ή χοιρινό με σέλινο! Ή μήπως και τα δύο;
Εντάξει μπορεί να έχεις κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά να μην ετοιμάσεις και κάτι πιο special; Πιο σοκολατένιο; Τι θα έλεγες για αφράτο brownie με τυροκρέμα χριστουγεννιάτικο δέντρο και smarties; Ή αν θέλεις να εντυπωσιάσεις ακόμη περισσότερο, φτιάξε τον “Κορμό των Χριστουγέννων” – Buche De Noel και απόδειξέ τους πως είσαι δεινή ζαχαροπλάστης.
Και για το τέλος, ένα λαμπερό cocktail. Μυστική συνταγή από τους bartenders του Galaxy Bar στο Hilton Hotel! Είναι καταπράσινο, λεεται Grinch (κατά το Grinch that stole Christmas) και θα απογειώσει το κέφι στο ρεβεγιόν.
Του Λευτέρη Σαββίδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ