Toasties με ποικιλία μανιταριών

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμί με βαλεριάνα και μανιτάρια

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 350 gr ποικιλία μανιταριών
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας λευκό κρασί
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • ½ κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. βαλεριάνα
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τηγάνισε τις φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσίσουν για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το ψωμί σε μια πιατέλα και τρίψε πάνω σε κάθε φέτα τη σκελίδα με το σκόρδο, ώστε να αρωματιστούν.
  • Με ένα μαχαίρι, κάνε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του ψωμιού.
  • Σκούπισε με χαρτί το τηγάνι και ρίξε τρεις κουταλιές βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τσιγάρισε, ανακατεύοντας τακτικά για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Πρόσθεσε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, για τρία με πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη βαλεριάνα με το χυμό λεμονιού, αλάτι και ελάχιστο λάδι.
  • Μοίρασε το μείγμα μανιταριών στο φρυγανισμένο ψωμί και έπειτα τοποθέτησε από πάνω τη βαλεριάνα και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164