Ένα τυρένιo μπαλάκι αρωματισμένο με φασκόμηλο και καρδιά από ολόκληρο τοματάκι cherry. Έχεις δει ποτέ στα χωριά πως… πήζουν το τυρί; Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις κι εσύ, όμως το αποτέλεσμα θα είναι τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό που αξίζει τον κόπο. Πάρε την τσατίλα σου και ξεκίνα την παραγωγή τυριού!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι άρμη (μπορείς να τη ζητήσεις στα super market, από το δοχείο που συντηρείται η φέτα)
- 300 γρ. μοτσαρέλα
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα (αν δεν είσαι fan του μπλε τυριού βάλε αντίστοιχη ποσότητα μοτσαρέλα)
- 400 γρ. τυρί ricotta
- 4-5 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
- 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
- 20 ντοματάκια cherry
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε την άλμη με το σκόρδο σε κατσαρολάκι και άφησε να βράσει ώσπου να ψηθεί καλά και να μειωθεί σε 3-4 κ.σ.
- Τρίψε όλα τα τυριά μαζί σε ένα μπολ και συμπλήρωσε εκεί την άλμη με το σκόρδο. Πλάσε να γίνουν όσο πιο ομοιόμορφη μάζα γίνεται
- Βάλε ένα διπλό τουλπάνι (αραιό ύφασμα. Η γνωστή τσαντίλα όπου πήζει το τυρί) και στρώσε το κέντρο τα φυλλαράκια φασκόμηλου
- Από πάνω πασπάλισε με το καρύδι και στη συνέχεια ρίξε το τυράκι σου. Μάζεψε τις άκρες από το τουλπάνι να σχηματίσεις μια μπάλα και δέσε. Πίεσε καλά ανάμεσα στα χέρια σου να πάρει σχήμα μπάλας!
- Βάλε τη μπαλίτσα με το τυρί σε σουρωτήρι και πάνω απώ ένα πιάτο. Αποθήκευσε στο ψυγείο να στραγγίξει όλο το βράδυ
- Λύσε το τουλπάνι και πάρε το τυράκι. Πλάσε μπαλάκια όπου στο κέντρο τους θα βάζεις από ένα τοματάκι cherry
Tip
Αν πιστεύεις πως τα τοματάκια σου έχουν χοντρή φλούδα, βάλε για μερικά δεύτερα σε νερό που βράζει και ξεφλούδισε πριν τα τυλίξεις με το τυρί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ