Top Chef: Το βραβευμένο Reality
Φέτος ο ΑΝΤ1 ‘σερβίρει’ ό,τι πιο νόστιμο έχετε δει στην τηλεόραση: το «Top Chef»! 16 επαγγελματίες σεφ έρχονται αντιμέτωποι το φθινόπωρο σε αυτό το διάσημο, βραβευμένο show. Το επιτυχημένο πρόγραμμα σημείωνει τεράστια επιτυχία εδώ και 7 χρόνια στην Αμερική, έχοντας κερδίσει το βραβείο ΕΜΜΥ Καλύτερου Reality Προγράμματος 2010, στην 62η απονομή των Primetime Emmy Awards!
Οι 16 διαγωνιζόμενοι έχουν κοινό πάθος για τη γαστρονομία, αλλά και κοινό στόχο: να ‘γευτούν’ την επιτυχία και να ανακηρυχθούν «Top Chef» της Ελλάδας. Όλοι τους μαγειρεύουν υπέροχα. Έχουν σπουδάσει την τέχνη της δημιουργικής κουζίνας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και είναι έμπειροι σεφ. Μάλιστα οι περισσότεροι έχουν ήδη επιτυχημένη καριέρα, καθώς έχουν θητεύσει στα καλύτερα εστιατόρια ή έχουν δημιουργήσει δικές τους επιχειρήσεις.
Όμως, νικητής θα αναδειχθεί εκείνος που θα καταφέρει να εντυπωσιάσει περισσότερο τους τέσσερις καταξιωμένους κριτές, που είναι όλοι κορυφαία ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας.
Επιπλέον όμως, αναλαμβάνουν και πιο πρωτότυπες αποστολές που συχνά τους αναγκάζουν να βγουν από την Ακαδημία και να μαγειρέψουν ακόμα και στα πιο απρόβλεπτα μέρη! Άλλοτε πρέπει να αναγνωρίσουν τα υλικά ενός πιάτου από τη γεύση του, άλλοτε πρέπει να στήσουν ένα εστιατόριο από το μηδέν κι άλλοτε να ικανοποιήσουν διαφορετικούς αλλά πάντα απαιτητικούς guest «πελάτες», οι οποίοι δοκιμάζουν και βαθμολογούν μαζί με τους κριτές!
Στο τέλος κάθε επεισοδίου η κριτική επιτροπή επιλέγει τον νικητή, αλλά και αυτόν που θα αποχωρήσει. Όποιος καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος, θα κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα «Top Chef».
Ηλίας Μαμαλάκης
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε οικονομικά, ασχολήθηκε με τις πωλήσεις, αλλά όλο και τρύπωνε στην κουζίνα για να μαγειρέψει για ένα και μόνο λόγο: από αγάπη για την τέχνη της γαστρονομίας. Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Μαγειρικόν". Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο για τη δημοσιογραφία της μαγειρικής.Τελικά το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Το 1999 δεν άντεξε πλέον και παράτησε τις business για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την κουζίνα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που συζήτησε με την γυναίκα του. Όταν του είπε "κάν΄ το", πήρε κουράγιο και προχώρησε. Η απόφαση και των δύο ήταν απόλυτα συνειδητή. Η γυναίκα του ήταν πάντα στο πλευρό του σε ό,τι έκανε. Δυστυχώς την έχασε πρόσφατα. Από το 1998 έως το1999 ο Ηλίας Μαμαλάκης συμμετείχε στη σειρά μαγειρικής της ΕΡΤ "Χρυσές συνταγές". Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες μετα περιοδικά ΜΕΝΟΥ, ELLE, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΕΨΙΛΟΝ και με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή "Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του". Η εκπομπή αυτή κράτησε 10 χρόνια και μετάο Ηλίας Μαμαλάκης μετακόμισε στον σταθμό CITY μέχρι το κλείσιμο του. Έκανε την εκπομπή "Στην κουζίνα ολοταχώς" στο Μega Channel για τρία χρόνια και μετά ακολούθησε η εκπομπή "Ντομάτα και πιπεριά" για άλλα τρία χρόνια. Συμμετείχε ως ηθοποιός στο σίριαλ "Παππούδες εν δράσει" της ΕΡΤ σε ρόλο… μάγειρα και μετά ξεκίνησε την επιτυχημένη και πολυβραβευμένηεκπομπή "Μπουκιά και συχώριο" . Μετά το Mega πήγε στην ΕΤ3, όπου έκανε το ντοκιμαντέρ "Χώματα με ιστορία". Σήμερα εκδίδει το περιοδικό “Olive” και το“Λιχουδιές” στον Κόσμο του Επενδυτή. Γράφει επίσης στο ηλεκτρονικό περιοδικό Protagon.gr. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία μαγειρικής.
ΕΡΒΕ ΠΡΟΝΖΑΤΟ
Το «Top Chef» έρχεται αυτό το φθινόπωρο στον ΑΝΤ1, για να μας ξεναγήσει στον γοητευτικό αλλά και απαιτητικό κόσμο της υψηλής γαστρονομίας...
Απόστολος Τραστέλης
Xριστόφορος Πεσκιάς
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική.Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για 3 χρόνια στο “Dush” στην Κηφισιά.Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του.Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο “Rock&Roll” και στο “Balthazar”. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Andria και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση, ιδίως το 2007 και το 2008 που ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine». Συνεργάστηκε επίσης με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων “Dakos” και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο “ScalaVinoteca”. Το 2009 βραβεύτηκε ως σεφ της χρονιάς από το «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος». Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα ανοίγοντας φέτος το εστιατόριο «Πbox» στην Κηφισιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ