Λαχταριστό snack με πουρέ από ρεβίθια και φρέσκο κρεμμυδάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κονσέρβες ρεβίθια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 2 φλ. cheddar
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα υπόλοιπα ρεβίθια μαζί με τα πολτοποιημένα, το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι και μαγείρεψέ τα για τρία λεπτά.
- Μοίρασε το cheddar στις τέσσερις τορτίγιες και από πάνω άπλωσε το μείγμα ρεβιθιών.
- Πασπάλισε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τύλιξε τις τορτίγιες σε φακελάκια.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις τορτίγιες για τέσσερα με πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ