Λαχταριστό snack με πουρέ από ρεβίθια και φρέσκο κρεμμυδάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κονσέρβες ρεβίθια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 2 φλ. cheddar
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα υπόλοιπα ρεβίθια μαζί με τα πολτοποιημένα, το σκόρδο, το κύμινο, το τσίλι και το αλάτι και μαγείρεψέ τα για τρία λεπτά.
- Μοίρασε το cheddar στις τέσσερις τορτίγιες και από πάνω άπλωσε το μείγμα ρεβιθιών.
- Πασπάλισε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και τύλιξε τις τορτίγιες σε φακελάκια.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τις τορτίγιες για τέσσερα με πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ