Ένα απολαυστικό γεύμα που θα σου θυμίσει σούσι, με υπέροχη γεύση από φιλέτο τόνου στη σχάρα. Δοκίμασέ το και θα το λατρέψεις…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 16 τορτίγιες καλαμποκιού κομμένες σε τρίγωνα κομμάτια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 45 γρ. φιλέτο τόνου
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πρέζα μαύρο σουσάμι
- Φρέσκια πιπερόριζα ψιλοκομμένη
- 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 μικρές πιπερίτσες τσίλι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Σος γουασάμπι και lime: 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1 κ.γ. γουασάμπι
- Το χυμό από μισό Lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι
- Βάλε τις τορτίγιες να ξεροψηθούν και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να αφήσουν το λάδι τους
- Ζέστανε το γκριλ του φούρνου σου και αφού αλατοπιπερώσει το φιλέτο τόνου ψήσε για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές
- Μπορείς εναλλακτικά να ψήσεις το φιλέτο σε σχάρα, αφού την έχεις πρώτα λαδώσει ελαφρά
- Κόψε τον τόνο σε κομματάκια και μοίρασε στις ψημένες τορτίγιες
- Από πάνω βάλε τα κρεμμυδάκια, το σουσάμι, την πιπερόριζα και τις καυτερές πιπεριές
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το γουασάμπι και το lime και σέρβιρε με αυτή
Tip
Εσύ αγοράζεις chili πιπεριές; Πως θα τις διαλέξεις και πως θα τις αποθηκεύσεις σωστά. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ