Φρυγανισμένο ψωμί με ποικιλία μανιταριών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψωμί με προζύμι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 350 gr ποικιλία μανιταριών
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ. σούπας λευκό κρασί
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 κ. γλυκού θυμάρι
- ½ κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. βαλεριάνα
- 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τηγάνισε τις φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσίσουν για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το ψωμί σε μια πιατέλα και τρίψε πάνω σε κάθε φέτα τη σκελίδα με το σκόρδο, ώστε να αρωματιστούν.
- Με ένα μαχαίρι, κάνε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του ψωμιού.
- Σκούπισε με χαρτί το τηγάνι και ρίξε τρεις κουταλιές βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τσιγάρισε, ανακατεύοντας τακτικά για έξι με οκτώ λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να εξατμιστεί.
- Πρόσθεσε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, για τρία με πέντε λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη βαλεριάνα με το χυμό λεμονιού, αλάτι και ελάχιστο λάδι.
- Μοίρασε το μείγμα μανιταριών στο φρυγανισμένο ψωμί και έπειτα τοποθέτησε από πάνω τη βαλεριάνα και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ