Μια παραμυθένια τούρτα από τα χέρια της νικήτριας του Junior Master Cher Λίλιαν. Είναι η συνταγή που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία στον τελικού του μαγειρικού show!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cake: 100 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 γρ. γάλα
- 170 γρ. αλεύρι
- 3/4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 40 γρ. κακάο
- 60 γρ. πέρλες
- Βανίλια
- Αλάτι
- Για τη μους: 265 γρ. λευκή σοκολάτα
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος
- 115 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
- Για τη γκανάς: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- Για το σιρόπι: 400 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- Φλούδα από μισό λεμόνι
- 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το cake: Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά σε γρήγορη ταχύτητα έως ότου αφρατέψει
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες εναλλάξ με το γάλα. (λίγο γάλα- λίγο αλεύρι)
- Τέλος προσθέτουμε τις πέρλες, ανακατεύουμε με μια μαρίζ
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 15cm και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη
- Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170οC βαθμούς για 50-55 λεπτά.
- Για τη μους: Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το σύρμα
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 115 γρ. κρέμας σε παχύρρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με το μίγμα λευκής σοκολάτας ανακατεύουμε με το σύρμα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο
- Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά
- Μόλις το μίγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα
- Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Κόβουμε το cake σε τρεις δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στη βάση
- Σιροπιάζουμε, προσθέτουμε τη μους και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο
- Τελευταίο αφήνουμε τον τρίτο δίσκο, τον οποίο σιροπιάζουμε επίσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο
- Γλασάρουμε την τούρτα με την γκανάζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο φούξια με τη ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα
- Ανοίγουμε φύλλο με τη ροζ ζαχαρόπαστα και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε
- Πλάθουμε με την τυρκουάζ ζαχαρόπαστα ενα μπαστουνάκι, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το καρφώνουμε στην κορυφή της τούρτας.
- Με την κίτρινη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τη φλόγα και τοποθετούμε πάνω στο `’κερί’
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ