Τούρτα μους σοκολάτας με βάση από μπισκότο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Γιάννης Αποστολάκης έχει αδυναμία στην παρασκευή ιδιαίτερων γλυκών… γιατί να το κρύψει άλλωστε; Έτσι κι εμείς σου δίνουμε μία απολαυστική συνταγή του για να γλυκάνεις τη μέρα σου.

Πηγή

Συστατικά

  • Για την μους: 6 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 4 γρ. στιγμιαίος καφές
  • 50 γρ. λικέρ καλούα
  • 450 γρ. σαντιγί
  • 1 δόση βανίλιας
  • Για την βάση (μπισκότο) και το γαρνίρισμα: 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • κομμάτια λευκής σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την μους: Χτύπα σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια. Στο μεταξύ έχεις λιώσει τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και έχεις λιώσει τον καφέ μέσα στο λικέρ. Πρόσθεσε λίγο-λίγο στη μαρέγκα την σοκολάτα μαζί με το λικέρ και τον καφέ και ανακάτεψε με μια τρυπητή κουτάλα προσεχτικά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Τέλος βάζεις την σαντιγί μέσα στο υπόλοιπο μίγμα ανακατεύοντας και πάλι απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για την βάση: Σε ένα μπολ θρυμμάτισε τα μπισκότα και περίχυσε με το κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο. Παράλληλα έχεις λιώσει την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία της την προσθέτεις και αυτή μέσα στο μίγμα. Ανακάτεψε καλά και φρόντισε η υφή του μίγματος να είναι αρκετά σφιχτή.
  • Για την σύνθεση: Τοποθέτησε ένα τσέρκι 20 με 22 εκ. πάνω σε ενα δίσκο ή πιάτο, διαφορετικά χρησιμοποίησε μια αποσπώμενη φόρμα για να σύνθεσε την τούρτα. Δημιούργησε με το μίγμα μπισκότου μια βάση πάχους 1 εκ. μέσα στη φόρμα και τοποθέτησε την στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να σφίξει. Βγάλε από το ψυγείο και γέμιστε τη φόρμα με τη μους σοκολάτα ελέγχοντας να μην δημιουργούνται κενά αέρος. Τοποθέτησε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες μέχρι να σφίξει η μους. Γάρνιρε με φράουλες και κομμάτια λευκής σοκολάτας.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164