Εκεί κατά τα μεσάνυχτα και αφού τον έχεις μεθύσει με γαργαλίστική σαμπάνια και θαλασσινά, θα τον αποτελιώσεις με μια τούρτα όλο σοκολάτα! Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ – 125 γρ. αμύγδαλο λευκό ή φουντούκι, αλεσμένο σε σκόνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. ασπράδια αυγών (από 2 μικρού μεγέθους αυγά)
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ – 350 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 35% λιπαρά
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 600 γρ. βύσσινα
- 100 γρ. κονιάκ
- 3 κεφαλάκια γαρίφαλο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα βύσσινα με το κονιάκ και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και προσθέτουμε την κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της βάσης
- Ψήνουμε για 15 λεπτά και, όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
- Κρέμα: Βράζουμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου πετύχουμε μια ελαστική σοκολατένια κρέμα
- Οταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 – 38 ° C (δηλαδή να είναι χλιαρή προς κρύα), προσθέτουμε και τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
- Βγάζουμε τα βύσσινα από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε καλά από το ποτό
- Αφαιρούμε το τσέρκι από τη βάση και το αντικαθιστούμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., ώστε, όταν πέσει η κρέμα, να καλύψει γύρω-γύρω την τούρτα και τα πλαϊνά της
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με τα βύσσινα και την απλώνουμε πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 4 – 5 ώρες, να κρυώσει
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ξεφορμάρουμε
- Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη
Tip
Πρέπει να αφήσεις το γλυκό στο ψυγείο πριν το σεβίρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ