Τούρτα σοκολάτα με βύσσινα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εκεί κατά τα μεσάνυχτα και αφού τον έχεις μεθύσει με γαργαλίστική σαμπάνια και θαλασσινά, θα τον αποτελιώσεις με μια τούρτα όλο σοκολάτα! Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου!

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ – 125 γρ. αμύγδαλο λευκό ή φουντούκι, αλεσμένο σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ασπράδια αυγών (από 2 μικρού μεγέθους αυγά)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ – 350 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 600 γρ. βύσσινα
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 3 κεφαλάκια γαρίφαλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα βύσσινα με το κονιάκ και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και προσθέτουμε την κουβερτούρα
  • Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της βάσης
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά και, όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Κρέμα: Βράζουμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου πετύχουμε μια ελαστική σοκολατένια κρέμα
  • Οταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 – 38 ° C (δηλαδή να είναι χλιαρή προς κρύα), προσθέτουμε και τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • Βγάζουμε τα βύσσινα από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε καλά από το ποτό
  • Αφαιρούμε το τσέρκι από τη βάση και το αντικαθιστούμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., ώστε, όταν πέσει η κρέμα, να καλύψει γύρω-γύρω την τούρτα και τα πλαϊνά της
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με τα βύσσινα και την απλώνουμε πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 4 – 5 ώρες, να κρυώσει
  • Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ξεφορμάρουμε
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη

Tip

Πρέπει να αφήσεις το γλυκό στο ψυγείο πριν το σεβίρεις

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164