Τραγανιστές φτερούγες κοτόπουλου

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Θα γλείφεις και τα δάχτυλα σου!

Συστατικά

  • 10 φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 μικρό γιαούρτι
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. της σούπας σκόρδο θρυμματισμένο
  • 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις το γιαούρτι και ανακατεύεις με λίγο νερό.
  • Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις τη μουστάρδα, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  • Ρίχνεις τις φτερούγες μέσα στο μπολ και τις αφήνεις για 2 ώρες.
  • Μετά από δύο ώρες, ρίχνεις αλεύρι στον πάγκο κουζίνας και τυλίγεις τις φτερούγες στο αλεύρι.
  • Αφού πανάρεις τις φτερούγες, τις αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και περιμένεις μέχρι να βράσει.
  • Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνεις τις φτερούγες (συνήθως 3 ή 4 τη φορά)
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν, τις βγάζεις από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164