Ζεστό και αχνιστό σκορδόψωμο με λιωμένη μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλη μπαγκέτα
- 300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. της σούπας βασιλικό
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, το σκόρδο και το βασιλικό. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
- Στον πάγκο, τοποθετείς την μπαγκέτα και αρχίζεις να τη κόβεις σε μικρές φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
- Μόλις την κόψεις, γεμίζεις τα κενά της μπαγκέτας με τις φέτες από μοτσαρέλα. Στην επιφάνεια της, ρίχνεις το μείγμα από βούτυρο, σκόρδο και βασιλικό.
- Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και τυλίγεις την μπαγκέτα με ένα αλουμινόχαρτο.
- Ψήνεις την μπαγκέτα για 20 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς C, μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό.
- Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ